Datele ESG și standardele de raportare trec de la un „”nice-to-have” voluntar la un „must-have” obligatoriu, pe măsură ce firmele concurează pentru resurse de investiții axate pe sustenabilitate.
Pentru a susține cererea de cadre ESG standardizate, Forumul Economic Mondial a dezvăluit un set de indicatori pe care companiile le pot folosi în metodologia de raportare, care oferă un set comun de date și sprijină sisteme de raportare ESG mai coerente și cuprinzătoare.
Măsurile sunt centrate pe patru piloni:
Principii de guvernanță: acestea reflectă scopul, strategia și responsabilitatea unei companii și includ criterii care măsoară riscul și comportamentul etic.
Planetă: Aceasta reflectă dependențele și impactul unei companii asupra mediului natural și include parametri precum emisiile de gaze cu efect de seră, protecția terenurilor și utilizarea apei.
Oameni: Acesta reprezintă capitalul propriu al unei companii și tratamentul pe care îl aplică angajaților și include valori centrate pe raportarea diversității, diferențele salariale și sănătatea și siguranța.
Prosperitatea: Aceasta reprezintă modul în care o companie afectează bunăstarea financiară a comunității sale și măsoară parametri precum angajarea și generarea de bogăție, impozitele plătite și cheltuielile de cercetare și dezvoltare.
Companiile pot utiliza acești piloni pentru a-și alinia performanța ESG și indicatorii de raportare pe o bază consecventă.
În contextul în care atât investitorii, cât și consumatorii vor din ce în ce mai mult să știe ce face compania dumneavoastră în ceea ce privește investiția responsabilă, modul în care vă tratați angajații și furnizorii, dedicarea dumneavoastră față de inițiativele de sustenabilitate și alte activități care intră sub umbrela ESG, este important să puteți oferi răspunsuri la aceste solicitări.
O evaluare a materialității ESG vă permite să stabiliți cu ușurință care este stadiul în care vă aflați și să schițați inițiative viitoare, ținând cont în același timp de obiectivele și riscurile afacerii.